Programma

 

 

Nieuwe datum & locatie in 2024 volgen spoedig

Programma Welkom thuis festival: alle sessies & workshops

Hoe werkt Welkom thuis?

Je koopt een ticket. Met dit ticket ben je vrij om aan alle aangeboden sessies & workshops mee te doen. Je kunt je ter plekke inschrijven voor een bepaalde activiteit. Geen gedoe dus, geen extra kosten. Plan je het een beetje goed, dan kun je aan 4 á 5 sessies meedoen deze prachtige dag.

Timetable programma Welkom thuis festival Leeuwarden

Nieuwe datum & locatie in 2024 volgen spoedig

Programma TIME TABLE Welkom Thuis Leeuwarden

LEAP | Lifeforce Energy Awakening Process

Lara Jeanne de Vries Samen de Praktijk @samendepraktijk, www.samendepraktijk.nl

Tijdens deze energie transmissie begeleid ik jou door jouw systeem te activeren.

LEAP levert een hele speciale behulpzame bijdrage wanneer je kiest voor een natuurlijk helingsproces. Het is een veilige duurzame en krachtige transformerende ontwakening naar jou ware authentieke zelf. It’s beyond the minds understanding hoe krachtig dit is. Naast dat je levensenergie actief is tijdens de sessie is het proces na het ervaren van de sessie nog steeds actief.

Zie ik jou op de mat? Liefs Lara!

Lees meer over Lara en de LEAP

Al op jonge leeftijd was ik actief met intuïtief leven. Op mijn 16e maakte ik kennis met energetische hypnose en energetisch reinigen.

In 2021 kon ik mijzelf één van de jongste hypnose therapeuten van NL en BE noemen.

Door middel van Human Design en extra verdiepingen binnen de hypnose therapie heb ik mij nog meer mogen verdiepen.

Leeftijd vind ik niet van belang. Ervaring, kennis, methode en echt voelen wel. Als opgeleid cacao ceremonie leider (medicine woman) verspreid ik mijn liefde voor dit heilige plant medicijn.

Ik houd van ontwikkelen, kennis vergroten en hiermee persoonlijk en professioneel te groeien zodat ik mensen nog beter kan begeleiden en ondersteunen in hun journey.

Als opgeleid Lifeforce Energy Awakening Process Facilitator (LEAP) heb ik nog meer verdieping in mijzelf en mijn holistische energetische werkwijze gekregen. Een energetisch transformerend helingsproces verspreid ik met veel liefde en passie.

LEAP op Welkom thuis

Tijdens dit supertoffe evenement faciliteer ik twee LEAP-sessies van een uur. Neem een duik in deze introductie tot LEAP om kennis te maken met deze krachtige energie transmissie op de mat.

Het gaat om jouw eigen levensenergie.

Het is een directe overdracht van levensenergie die een diep ontwakingsproces in je activeert ook wel bekend als Kundalini Activation. Het is een prachtige methode die de opening van de Kundalini Shakti initieert en ondersteunt. Door middel van muziek, energiewerk en aanraking (drukpunten) ervaar je de sessie.

Sound healing

Op het programma Welkom thuis festival: Pablo ter Borg & Morris Weijers

Pablo ter Borg & Morris Weijers hebben hun muzikale kwaliteiten en vriendschap versterkt en samen gebracht door nu intuïtieve sound healing concerten te houden.

Ze gebruiken allerlei soorten muziek instrumenten om een werelds gevoel van muziek te geven. Van Tibetaanse klankschalen, handpannen tot aan Zuid-Amerikaanse fluiten.

Na het lig concert kan er nog ruimte ontstaan om samen muziek te maken en liederen/mantra’s te zingen.

Meer over Morris

Yin yoga met live muziek

Lovely Uhlenbeek

‘Hoe kan ik jou ondersteunen op jouw pad van transformatie, groei en heling?’ Dat is de intentie achter de lessen en liedjes van Lovely.

Een ontspannende yin yogales waarbij je wordt uitgenodigd om naar binnen toe te luisteren en weer te verbinden met jezelf en je hart, jouw innerlijke kompas.

Tijdens deze les zingt en speelt Lovely op haar gitaar. Dit zal een combinatie van yoga mantra’s en haar eigen liedjes zijn.

Lees meer

Lovely Uhlenbeek is yoga docent en singer-songwriter.

In 2006 studeerde zij af aan het Conservatorium Alkmaar. Gitaar, lichte muziek. Waar zij al vroeg haar liefde voor componeren en songwriting ontdekte.

Later begon de nadruk steeds meer te liggen op het combineren van yoga en muziek en het schrijven van liedjes met een inspirerende, helende boodschap om mensen te begeleiden bij hun reis naar binnen toe.

 Meer over Lovely

Stembevrijding

met Martin en Mika

Wat gebeurt er als je jouw stem bevrijdt? We kunnen gerust zeggen: dat maakt je een vrijer mens! Stembevrijding begint met een reis naar binnen: je onderzoekt wat er NU in jou leeft en daar geef je met je stem expressie aan.

Lees meer

De klanken die je maakt, hoeven niet mooi te zijn. Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat wat diep van binnen verborgen ligt, via jouw stem naar buiten komt… Of het nu vreugde is, woede, weerstand, gelukzaligheid of verdriet: de lach EN de tranen zijn bij ons meer dan welkom!

Over Martin & Mika

Mika en Martin vonden elkaar in meditatie en muziek. Ze bundelden hun krachten in 2017 op àlle mogelijke manieren! Samen trekken ze sindsdien door het (Friese) land en delen hun yoga & muziek om mensen in ontspanning en bij hun ware kern te brengen.

Hun liefde is voelbaar in alles wat ze doen. In Lekkum geven ze mannen- en vrouwencirkels, yoga, meditatie, ademcirkels, stembevrijding en zweethutceremonies. Martin is muzikant, ademcoach en stembevrijder en geeft in Centrum Pacha Mama ook privésessies. Mika is yogini en schrijver van Ware Vrouwenverhalen.

Ze zitten ook het in het team van Ecstatic Dance Leeuwarden. Op 25 november is er een Ecstatic Dance-avond in het Tromptheater, dus als je na IIS nog even wilt dansen… feel welcome!)

Meer info?

IJSBAD 16+

Joska Marrit – Welkom thuis festival – Yoga met Joska – Koude-training – Ademwerk – Workshops – Retraites

Over Joska Marrit

Joska is organisator van het Welkom Thuis festival en begeleidt bij de ijsbaden.

”Ik ben hier om jou te laten ontspannen in de kou. Op zachte wijze begeleid ik je het ijsbad in. Vanuit bewustzijn, gevoel en een ontspannen adem stap jij het bad in. Waarna je een minuut of 2 mag genieten van die totale ontspanning, euforie en alle andere sensaties.”

Lees meer

Vanuit mijn continue gedrevenheid en passie om mensen te laten groeien, bied ik platformen waarbij ik mensen uitnodig dichterbij zichzelf te komen.

Ik help onder andere ontspannen, minder stress ervaren, meer ruimte krijgen (in lichaam en geest), de gezondheid boosten, angsten overwinnen, (zelf)vertrouwen vergroten of (her)vinden, blijvende veranderingen aanbrengen in leefstijl en denkpatronen.

Als tools gebruik ik hiervoor yoga, koude-training en ademwerk. Kenmerkend voor mijn manier van lesgeven zijn mijn rustgevende stem die je meeneemt op (een innerlijke) reis, de zachte begeleiding die ik met mijn handen bied en mijn observatie- en invoelvermogen; heldere intuïtie, gecombineerd met mijn psychologische achtergrond.

Op het Welkom thuis festival komt alles samen ❤️

Yoga met Joska op Instagram

Extra nodig ijsbad ivm veiligheid

Het IJSBAD in? -> Inschrijving verplicht

Veiligheid

Om jouw veiligheid in het ijsbad te kunnen garanderen tref je hier een vragenlijst aan om inzicht te krijgen in je (medische) gezondheidstoestand. Niet om je af te schrikken maar er zijn een aantal contra indicaties voor koude training waarmee we rekening moeten houden. Deze contra indicaties zijn niet in alle gevallen gevaarlijk maar ik moet er wel van op de hoogte zijn om er rekening mee te kunnen houden.

Contra-indicaties waarmee je niet bij ons in het ijsbad kan:

  • Zwangerschap
  • Epilepsie
  • Syndroom van Raynaud type 2
  • Burn-out of ernstige vermoeidheidsklachten

Ademwerk – ijsbad – opwarmethode

Aan alle activiteiten van dit event kan los van elkaar worden deelgenomen, behalve aan de ijsbadactiviteit. Om de ijsbadervaring optimaal te maken, neem je eerst deel aan het onderdeel ademwerk en na het bad kies je voor een van de opwarmmethoden. Goed opwarmen is noodzakelijk.

Na de aankoop van je ticket, krijg je de inschrijflijst voor het ijsbad.

IJSBAD 16+

Op het programma Welkom thuis festival: Geertje Wildeboer – Wildstory

“Hey! Ik ben Geertje Wildeboer.

Owner & founder van Wildstory.nl, opgeleid door Joska als koude trainer. Op het Welkom thuis festival begeleid ik je op zachte wijze het ijsbad in.

Lees meer

De afgelopen jaren is mijn fascinatie voor de kou ontstaan omdat het voor mij als een krachtige tool heeft gewerkt om uit het hoofd te komen en meer in contact te staan met mijn lichaam en mijn innerlijke vuur weer aan te wakkeren.

Ik was benieuwd naar meer welke voordelen kan de kou mij nog meer bieden? Eenmaal een workshop bij Joska te hebben gevolgd, was ik razend enthousiast over de bijbehorende ademhaling en hoe ze me meer verdieping en ontspanning in de kou heeft geleerd. Ik wist het zeker… Ik wil meer mensen de magie van de kou laten ervaren.

Inmiddels heb ik een hele fijne samenwerking met Joska waar ik mega dankbaar voor ben. Onze samenwerking helpt me om steeds meer het pad te bewandelen waarop ik mensen mag helpen en waar ik zelf ook zoveel energie van krijg.

Naast de kou heb ik een grote liefde voor het maken van lekker en (h)eerlijk eten. Ik vind het hierbij belangrijk zoveel mogelijk met seizoensgebonden en lokale producten te koken. Ook voeg ik aan mijn recepten ingrediënten toe die ik tijdens het wildplukken tegenkom. Een ontzettend leuke ontdekkingsreis elke keer weer.

De natuur van Friesland is zo mooi. Een picknick nodigt uit om de verbinding, gezelligheid en mooie verhalen en tijd te delen. Tip! Ga eens picknicken in combinatie met een heerlijke duik in het natuurwater. Een fantastische ervaring kan ik je vertellen!

Benieuwd naar meer?

Je kunt me altijd bellen 0636329474

Wildstory op Instagram

Extra nodig ijsbad ivm veiligheid

Het IJSBAD in? -> Inschrijving verplicht

Veiligheid

Om jouw veiligheid in het ijsbad te kunnen garanderen tref je hier een vragenlijst aan om inzicht te krijgen in je (medische) gezondheidstoestand. Niet om je af te schrikken maar er zijn een aantal contra indicaties voor koude training waarmee we rekening moeten houden. Deze contra indicaties zijn niet in alle gevallen gevaarlijk maar ik moet er wel van op de hoogte zijn om er rekening mee te kunnen houden.

Contra-indicaties waarmee je niet bij ons in het ijsbad kan:

  • Zwangerschap
  • Epilepsie
  • Syndroom van Raynaud type 2
  • Burn-out of ernstige vermoeidheidsklachten

Ademwerk – ijsbad – opwarmethode

Aan alle activiteiten van dit event kan los van elkaar worden deelgenomen, behalve aan de ijsbadactiviteit. Om de ijsbadervaring optimaal te maken, neem je eerst deel aan het onderdeel ademwerk en na het bad kies je voor een van de opwarmmethoden. Goed opwarmen is noodzakelijk.

Na de aankoop van je ticket, krijg je de inschrijflijst voor het ijsbad.

Qigong & yoga nidra: flow & deep relax

Elco Spoelstra

Qi-Gong is het doen van bewegingen om jouw levens energie positief te beïnvloeden en deze energie de kans geven te stromen: het flow gedeelte van deze sessie.

Lees meer

Tijdens het beoefenen van Qi-gong volg je de ademhaling. Je ademt in en doet een beweging, je ademt uit en doet een beweging. Op deze manier kom je uit je hoofd en in je lijf. Ook zul je merken dat je ademhaling rustiger wordt en effectiever.

Door het doen van oefeningen kan de energie (Qi) weer vrij stromen door het lichaam. Je heft blokkades op en helpt de energie stroom op gang!

In de Nidra laten we het lichaam rusten en helen door de energie stroom. Zo kun je de geest laten kalmeren en observeren. Yoga nidra is deep relax en wordt ook wel yogi slaap genoemd. In totale ontspanning lig je stil en wordt je meegenomen op reis. Lichaam en geest rusten diep uit, je bevind je ergens tussen slaap- en waaktoestand.

Over Elco Spoelstra

‘’Ik weet nog dat ik na mijn allereerste Yogales in mezelf wilde blijven. Even geen contact met buiten. Ik wilde blijven genieten van het fijne gevoel dat ik gekregen had tijdens de Yogales. Een gevoel van dat alles op zijn plaats aan het vallen was. Thuiskomen in mezelf. Sindsdien volg ik lessen van verschillende yoga-stijlen. Het helpt me om tot rust te komen, de energie door m’n lichaam te laten stromen. Mn lichaam te volgen in het drukke bestaan van het leven.’’

Elco op Instagram

Wim Hof Ademhaling & ander ademwerk

Maikel van Vastenhoven

De Inspiratieplek – Wim Hof Methode – Mindfulness – Meditatie – Ademhaling – Focus

WIM HOF ADEMHALING – voorbereiding op het ijsbad

Lees meer

Maikel is op dit event om jou te helpen bij het terugvinden van de verbinding met je hart en weer een blij ei te worden! Hij neemt je mee in de wereld van de Wim Hof Methode. Na een korte theorie over het hoe en waarom gaan we direct aan de gang met ademen. We gaan dus vooral doen. Want zoals Wim zegt: “voelen is begrijpen”. Na dit onderdeel kan je thuis aan de gang met deze techniek en tevens is dit DE voorbereiding op het ijsbad.

Over Maikel

16 Jaar heb ik gewerkt als brandweerman in de Randstad en weet hoe het is om onder stress en druk te werken. In mijn loopbaan ben ik op zoektocht gegaan hoe ik de spanning voor, tijdens en na het uitrukken de baas kan komen. In de periode als brandweerman werkte ik tevens aan mijn onderneming maar ik voelde me in de loop der tijd echt een stresskip en was uitgeblust.

De Wim Hof Methode heeft mij weer met beide benen op de grond gezet. Ik voelde me weer een blij ei. Omdat dit zo’n enorme impact op mijn heeft gehad, besloot ik om Wim Hof Methode instructeur te worden. Nu coach ik avonturiers die de verbinding met hun hart verloren zijn en gestrest door het leven gaan.

Meer over De Inspiratieplek

programma Welkom thuis festival Yvonne-Prana-tempel

Kundalini Yoga

Yvonne – Prana tempel

Kundalini yoga is de yoga van het bewustzijn met als doel de rug in al zijn hoedanigheid soepeler te maken.

Door middel van asana’s (yoga houdingen) en pranayama (ademtechnieken) krijgt je lichaam ‘nieuw stromende’ levensenergie. Deze energie Kundalini ontwaakt vanuit het eerste chakra zorgt ervoor dat de volle potentieel van het zenuw- en klierstelsel word gestimuleerd en balanceert de chakra’s en meridianen in ons lichaam.

Lees meer

Als je een ‘yoga beginner’ bent is Kundalini yoga soms te intens. Het doel is om yang en yin in je systeem te balanceren, de nervus vagus activeren, waardoor je je eigen grenzen beter aanvoelt en dat je jezelf een duwtje in de rug geeft.

Passie voor lesgeven

De passie voor het lesgeven is begonnen nadat ik zelf intensief les volgde. Om ik destijds de klachten vanuit fibromyalgie onder controle wou krijgen. Deze yogavorm is voor mij de eerste stap richting het blijvend stimuleren van mijn zelf-genezend vermogen. 

Het is daarom dat ik het dan ook graag geef aan mensen die ook hun chronische klachten willen aankijken, accepteren of veranderen. Nog meer redenen om hieraan mee te doen, emotionele stabiliteit en een flexibelere en sterkere ruggengraat. 

Satnam,

Yvonne

Meer over Prana tempel

Massage

Op het programma Welkom thuis festival: Lizette Hof

Lizette Hof – Centrum Satori – Massage – Jikiden reiki – Lomi Lomi – Soulshop by Satori – Webshop in edelstenen & mineralen

Lees meer

Lizette is op dit event om jou een rustmoment te geven in de vorm van een hand- of schedelmassage. Voel hoe je volledig in de ontspanning raakt door haar massagetechnieken en gouden handen.

Over Lizette
Als afgestudeerd dansdocent heb ik veel te maken gehad met het menselijk lichaam. Ik liep blessures op die niet altijd even fijn waren, maar het heeft mij wel iets heel moois gebracht: mijn passie voor verschillende massagebehandelingen en de kracht van Moeder Aarde.

Ik vind het waanzinnig interessant wat ons lichaam allemaal kan en wil vertellen. De rust, verbinding, ontspanning en persoonlijke groei die de verschillende behandelingen mij hebben gebracht, precies dát gun ik ook jou!

Meer over Centrum Satori

Stoelmassage

Debby van Keulen

De Ingeving – Stoelmassage – Yoga Nidra – Reiki Healing – Hand-, Hoofdmassage

Debby is op het festival om jou een liefdevolle stoelmassage te geven. Je rug, schouders, armen, handen, nek en hoofd worden gemasseerd met volle aandacht en liefde. En dat voel je. De drukpuntenmassage, aangevuld met invloeden uit de Indiase hoofdmassage, zorgen voor diepe ontspanning en balans. ‘Lekker Landen in je lijf’.

Lees meer

Na afloop voel je je vitaler, je spieren zijn lekker doorbloedt en je ervaart méér ruimte in je hoofd.

De massage wordt over de kleding heen gegeven.

Over Debby

Van jongs af aan heb ik een positief en heilzaam gevoel bij aanraking. Ik ben blij als ik mijn liefde kan delen en aandacht kan geven aan mensen.

Ik krijg vaak te horen dat ik liefde uitstraal en dat ik een vrouw ben die rust geeft. Ontspanning brengen doormiddel van liefde en rust is dan ook hetgeen wat ik doe met mijn Gevingen, Yoga Nidra en (stoel)massages. Vanuit ontspanning komen er vaak ingevingen bovenborrelen wat weer focus en richting kan geven aan je leven. En dit is o.a. waarom mijn praktijk De Ingeving heet. 😉

Gebrek aan zelfliefde was een thema in mijn leven en mede door het reiki pad heb ik deze hervonden. We zijn met zn allen verbonden. En het geven van liefde aan anderen zorgde dus ook voor méér liefde voor mezelf.

Als men het fijn vind, sluiten we altijd af met een knuffel. En ondertussen heb ik ontdekt dat de Gevingen en sessies die ik heb ontwikkeld ervaren worden als een knuffel.

En dat brengt mij weer naar een herinnering van een vraag die ik ooit eens las:

‘Wat zou je nog steeds doen ook al is de hele wereld vergaan?’ Ik antwoordde: ‘Liefde en knuffels geven.’ Toen nog niet wetende dat ik daar dus gewoon mijn werk van kon maken.

Webiste De ingeving

Ayurvedische massage

Marianne Metz

JOUW MOMENT VAN RUST & ENERGIE

Marianne Metz – Holistik in BusinessMindsetmassage

Ayurvedische massagetreatments – healing – EFT – transformatief coaching – Leef-je-Droom programma – retraites – Neuro Linguïstisch programmeren

Lees meer

Meet Marianne!

Zij is op dit event om je kennis te laten maken met Ayurvedische massage. Deze van oorsprong uit India afkomstige massage heeft uitwerking op zowel je lichaam, als op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Holistisch dus, op alle lagen van jouw hele zijn. Je gaat er rust in je hoofd en healing door ervaren.

Over Marianne Metz

Er zijn veel mensen die altijd ‘aan’ staan. Druk met hun hoofd, een druk bestaan, allerlei prikkels, overspannen soms en nooit echt lekker rust. Ik help mensen naar zich ontspannen voelen. Dat kan met een Ayurvedische massage en het werkt bij iedereen! De lange strijkingen voelen heerlijk ontspannend en door mijn gave van healing hands kom je in een ‘andere staat van zijn’.

Wie ben ik? Wie wil je zijn?

Met Holistik in Business gaan we daarbij nog een stap verder. Stappen zetten naar zelfvertrouwen, naar een positief zelfbeeld, of elk ander doel dat iemands wens maar is. Ik leer mensen tools die ze hun leven lang kunnen gebruiken. Meest krachtige tool daarvan is de switch naar je onderbewuste, waar ieders power ligt. Mijn missie is mensen te helpen met bewustzijn.

Op dit mooie event ben ik er voor een kennismaking met Ayurvedische massage. Wie weet tot ziens!

Reiki

Op het programma Welkom thuis festival: Cynthia van der Veen – Reiki

Cynthia is op het festival om u een korte reiki sessie te geven. Ervaar een stoel reiki sessie, waarbij haar handoplegging, de lichaams- en liefdesenergie in uw lijf laten stromen. Een moment van ontspanning en zelfreflectie, die nog dagen kan door werken.

Lees meer

Over Cynthia

Mijn naam is Cynthia van der Veen. Als moeder, zorgverlener en ondernemer was ik de verbinding tussen mijn lijf, emoties en het leven verloren. In het verleden, gingen anderen en ik zelf structureel over mijn grenzen en kon ik mijn eigen grenzen niet goed hanteren.

In de afgelopen jaren, mocht ik een innerlijke reis doormaken en heb ik weer geleerd om te voelen. Mijn lijf en leven zijn weer in contact en ik kan mijn eigen grenzen hanteren.

In de afgelopen jaren heb ik een methode ontwikkeld, waardoor ik liefdevol en vol energie naar mezelf kan kijken en waarin ik andere vrouwen help om dit ook te doen. Door juist jezelf op één te zetten, je rust te pakken, grenzen duidelijk te krijgen en je energie te herstellen.

Reiki is daar een onderdeel van, omdat het effect heeft op je energie en gevoel en het inzicht kan bieden op je onderbewuste. Door de combinatie van Reiki, Coaching en Massage, bied ik je handvatten, als wel ontspanning.

Mede mogelijk gemaakt door deze sponsoren

Het Welkom thuis festival is onderdeel van IIS het Mienskipsproject van Arcadia. IIS is een productie van Arcadia en Keunstwurk en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Prins Bernhard Cultuur Fonds en Univé.